Familie totempæl - de 11 ugler på Jordens sang Rødegård

Hvordan kan man samskabe med naturen og hylde ens egen slægt?
- det er et fremragende spørgsmål

Sådan ser en afbarket fyrretræs stamme ud efter at have stået uden sin ‘frakke’ over sommeren

En fantastisk dejlig mand med navnet Karsten Munk, der til dagligt bor med sin skønne kone Iben på Jordens Sang, Rødegård i Vistoft, rettede henvendelse til mig, Iben, en af Djurslands absolut bedste historiefortællere og klog kone, havde en fødselsdag der nærmede sig med hastige skridt..
Karsten stillede spørgsmålet - hvordan hylder vi Iben og hendes 60 års fødselsdag, samtidige med det er en hyldest til os og vores familie?

Big Daddy has arrived!

Til at starte med, bliver jeg selvfølgelig nød til at være undersøgende og nysgerrig, hvilke er fantastisk. Min kreativitet og vidensbegær bliver fodret, når må stille spørgsmål og høre historierne..

1/6 Billede af værket

’Hvor mange er I i jeres familie?’ .. “VI er to voksne, voksne .. så har vi 3 voksne børn og 6 børnebørne”
"‘Okay - et forslag kunne eventuelt være at skabe en totempæl med 11 ugler.. hvad synes du om den idé?’

2/6 Billede af værket

Karsten er selv en ‘klog kone’ og formidler af guds nåde. Han elsker sit sprog, ordets betydning og symbolikker. Vi er omgivet af hints og skjulte skatte..

3/6 BIllede af værket

Jeg elsker når et ‘kasseret’ træ på den nyanlagte terrasse kan bruges til en monoment for og til noget.
Dette monoment er et kunstværk skabt med familien i hjertet og med kærlighed til historier..

4/6 Billede af værket

Kunden Karsten er uddannet inden for det hele menneske og taler selv ind i ordets magt og magi - derfor var ønsket også at få skabt værket af mig, da jeg arbejder ud fra tanken om ‘Træer, mennesker og potentiale’ (bemærk stammen i baggrundet ..)

5/6 Billede af værket

Hele min filosofi er at potentialet er at finde indeni og ofte handler det om at omskrive den gamle historie.. for lyset har ændret sig, skyggerne bliver kastet andre steder end vi måske husker det og det viste sig sørme.. at den der pind, der nærmest ikke engang kunne bruges til brænde?

6/6 Billede af værket

Det viser sig som ofte at være begrænsende synspunkter og historier, der kun har hold i mørket..
Det er ikke mørket vi er bange for i vores vækst og liv, næ nej. Det er frygten for lyset og at det faktisk lykkedes.. Og når ting lykkedes, åbnes andre døre og opgaver op.
Mange ting handler om ansvar. Men en potent kraft overses og latterliggøres til tider..
- og det er troen.

Husk at tro. På dine omgivelser. På din familie. På dine venner..
Men vigtigst af alt - lær at tro på dig selv og tillad dig selv at vokse mod lyset

1/4 Ørnebilleder

For når man tør tro og teste sine ideer, sine skøre indfald og lytte efter til mavefornemmelsen .. så opstår der muligheder og ting i dit liv, som du ikke har fantasien til at finde på. Det kræver man møder op og er villig til at tabe ansigt - men hvor ofte ‘taber’ man det faktisk?

2/4 Ørne billeder

Det handler om perspektiv og hvilken rolle du spiller.. Er det fugleperspektivet at du kommer flyvende ind med og kan se andres reaktioner for at være deres og med alt det som har præget dem, til at tee sig som de gør .. eller møder du op i offerrollen og venter blot på døden for oven?

3/4 Ørne billeder

Det er som Adam og Eva i Edens have. Slangen er blevet et synonym for ondskab - men det gør ondt at vågne op fra en illusion og se verden for hvad den er. Den var og er en del af historien og at pege fingre hjælper ikke. For hvem spiste æblet? Ikke slangen.. og.. hvem holder dig og mig tilbage for at skabe og dele?

4/4 Ørne billede

Ansvaret for at vokse ligger på os selv og de pegene fingre, vender altid hjemad igen.. ved at møde op, prøve og vise hvem vi er, ser andre os. For i sidste ende handler det vel om
Hvilke liv ønsker du at skabe og hvordan vil du efterlade ‘skoven’ til gæsterne efter dig?

Jeg vil gøre mit bedste for at bevare min forbindelser til alle de andre rødder. Til alle de smukke, unikke træer i skoven, der ligner ingen andre end dem selv.. ofte har de træer, de største kroner og de sjoveste grene at klatre opad..

Jeppe Røpke